Lycka Del 2


Om vi alla sätter oss ner och funderar ( du får självklart stå upp också ;) . när känner vi oss som mest lyckliga? 
Är det när du fått ihop tillräckligt med pengar för att köpa en ny plasma tv eller då tjejen/bästa polaren bjudit över oss på middag?.

Nu antar vi i detta fall att du inte vet någonting alls om middagen. Du stiger in, där står det uppdukat med Tacos som du bara älskar. Lite ljus har tänts och på bordet står kalla öl eller varför inte en god flaska vin?. Efterätt blir det självklart också, äppelpaj och vanlijsås med lite kaffe till och pricken över i:et är att det ligger en hyrfilm inne i soffan och skafferiet är så gott som uppdukat för myskväll med både godis och chips.

Vad är det då som gör att vi blir minst lika glada om inte gladare över den fina middagen?


För mig är svaret enkelt: Tvn kan aldrig ersätta ett fint minne. " det är tanken som räknas" är ett utmärkt exempel på detta. Att din vän/partner tog sig tiden till att göra en fin middag , ägna tid till att göra det mysigt och gott för er båda kommer garanterat skapa ett leende på dina läppar, ett fint minne om inte för livet kanske för stunden :).

En av mina trevliga elever Peter sade häromdagen att
"den lyckligaste studen i hans sons liv var när han fick åka pendeltåg in till Stan eller åka i sin rullstol inne i Skärholmens Centrum ", se den meningen och läs den gärna om och om igen. När han sa detta till mig förmedlade han sådan glädje att jag ryste till.

Otroligt fina ord som jag kommer minnas väldigt länge. Inte bara för orden i sig utan också för hur dumma vi människor kan vara som knappt inser att livets sanna glädje sitter inom oss själva.  

TID

Hur kommer det sig att vi vill fly till varmare breddgrader?, knappast är det för att vi söker det materiella utan snarare att vi vill ha mer TID för oss själva och våra nära och kära. 

När du väl har allt det där samhället säger åt oss att köpa? är vi då fulländade............. !?!?

Kom ihåg, sann glädje kan aldrig köpas, du kan inte ärva lycka, den Enda människan i hela världen som sätter stopp för sina begränsningar är du själv och När du hittar dig själv kan ingen stoppa dig.




Kommentarer
Postat av: Jessie

blir så glad av att läsa dina finurliga inlägg. keep up!

2011-05-17 @ 13:08:27
Postat av: M

word! :)

2011-05-17 @ 22:22:31
Postat av: Sarah

Gillar dina ord. Fick mig på bättre humör! Tack

2011-05-18 @ 01:19:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0