En Liten TankeStällare




Vi har alla känt av det någongång, den där känslan då det känns som världen stått still för en minut. 
Vi har hittat lugnet inom oss själva, Vi har " just denna dag eller stund " hittat en lösning på problem som legat och gnagt och irriterat oss en längre tid.
Vi har stannat till och tänkt efter en extra gång innan vi tog ett beslut eller gjorde en handling .
Vi har kanske just denna dag insett storheten & glädjen vi bär inom oss .

Kan det vara så att dessa dagar&stunder bara kommer av en slump? Eller kan det vara så att våra sinnen försöker kommunicera med oss för att just dessa tillfällen kommer av en anledning ?


"Gör dig själv till den bästa och finaste människa du kan bli för den enda som kan straffa dig är du själv"
Eget ordspråk


/ J










Sommaren

Visst har sommaren börjat närma sig :), solen skiner när man vaknar, det är varmt redan vid 7snåret och livet känns på något sätt mycket roligare när värmen är här. 

Det finns helt plötsligt mycket fantastiska saker att prata om när solen kikar fram, allra bäst gör vi det i sällskap med vår "bästa kompis" Herr Flaska vin eller Öl tillsammans med en bit Grillat. 

Vi åker till landet, åker utomlands, solar på altanen och framförallt är utomhus och gör saker mycket förknippat med vår barndom. Våra kroppar är fyllda med glädje, vi vill inget hellre än att det ska hålla i sig, och när kylen väl börjar komma igen sitter vi som fastklistrande framför olika resebyråer på internet för att boka första-bästa resa till Thailand. 

" Jo men det är väl inte vårt fel att vi bort i ett så j-la kallt land? ",

Men vad är det egentligen vi flyr ifrån? För kan det vara så att om vi är i balans med oss själva så borde vi väl gott kunna stanna hemma och ändå vara nöjda med det bestlutet? 

Här nedan följer några av både mina egna och mina nära&käras citat .

" Men det går inte att vara glad&lycklig om det inte är bra väder", " Vintern suger om vi inte har någon att dela den med " " Sommaren är härlig, synd att den bara varar 3 månader"  
" Det är enkelt för dig att säga, du behöver inte gå upp kl 06:00 ". " om jag bara hade den där bilen så skulle mitt liv vara så mycket bättre " " Sommaren är överskattad, alla vet att den snart är över, börja planera för julen "

Om vi tar en funderare, en sån där lång ordentlig funderare. Låter lugnet komma inom oss, och fylla våra sinnen med ljus.

Tar bort alla ursäkter & bortförklaringar och åter igen tänker efter när vi är som mest lycklga, är det värmen i sig som gör oss glada eller kan det vara att " vi tror " att värmen gör det lättare att hitta balansen i oss själva ?

För oavsett om ni tror mig eller inte, så går den att hitta den ändå.




Oavsett om det är varmt eller kallt ute ;) 

/ J 



Jag Tillsammans Med Min Vackra Flickvän Bea :)


Helgen

Åter hemma igen.

Den 21 Maj stack vi på TMT ner till Mariestad och Fightades. Denna gång var det Mathias " Crazy Frog" och
Tony " the tanks" tur att ställa sig i ringen.

Tony började starkt men kom aldrig riktigt in i matchen och förlorade tyvärr på poäng. Mathias gick in och körde 100 procent redan från början och in i 3:e ronden hade motståndaren Kardo redan knockats 3 ggr och fått 3räkningar.

Matchen fick resultatet "Draw" som i mina ögon var en orättvis bedömning.
Vi hade som vanligt en superhärlig resa med mycket skratt och nya minnen till hjärnkontoret.

Kom ihåg: " Om du bara ställer dig i ringen så är halva matchen vunnen"


I nästa inlägg kommer "Nya träningstips för Sommaren 2011"

må bäst















Öppna Ögonen


Att öppna ögonen och ta ansvar för sina handlingar&beslut är att se sanningen.

Kanske var det Mamma som skrek " plocka upp efter dig" eller "städa rummet" som gjorde att vi blivit inmatade med detta beteende. Inte tyckte vi det var särskilt roligt att göra dessa saker och vi försökte alltid hitta den perfekta genvägen för att slippa det, ljuga, springa därifrån, eller kanske bara låtsats att vi inte hörde vad våra föräldrar sa?.

Hur vi än vrider och vänder på det så tänkte jag denna gång prata om ett viktigt ämne som handlar om lögner.
Vi alla gör det, stora som små. Vi ljuger för att någonstans i bakhuvudet hoppas på att det kommer finnas en "perfekt genväg"  till lycka istället för skuld

Kan det vara så att om " ingen straffar oss för våran lögn" så skapar vi skuld inom oss själva i alla fall?. När din kompis vänligt frågar om ni ska träna och du avslutar med ett " nej jag har sådan knävärk" eller kanske " ska du med ut och äta pizza" och du förklarar " nej jag har inte tillräckligt med pengar" fast du vet att det ända ser helt okej ut på kontot och plånboken? Eller den mest klassiska inom min bransch är att en förlust i en match ofta känns lite bättre om vi "bara har en ursäkt" .

Nu behöver detta inte vara stora lögner men de är likså lögner och desto tidigare vi kan inse det desto lättare kommer vi alla ha möjlighteten att växa som den fantastiska individ vi är skapade att vara .
Ni förstår " att inte välja sanningen" kommer i slutändan alltid att komma tillbaka till oss själva, ofta i en form av dåligt samvete.

Kanske slutar din kompis ringa " för du vill ändå " aldrig med. Träningen kanske inte blir av då vi själva upplever oss dumma om vi 2 dagar efter " att haft så ont i knäet" ringer och frågar polaren om han/hon vill haka på bara för JUST då passade det oss själva.

Varför är vi alla så rädda för Sanningen?

Att vara ärlig mot någon annan är också att vara ärlig emot dig själv(du lyssnar på din själ. inte ditt ego)

Precis som vi pratat om förut kanske det är svårt att se hur vi ska kunna lära oss något och växa med att säga till polaren " jag är inte sugen på pizza" eller jag förlorade pga " att min motståndare faktiskt var bättre än mig".

Kan det vara så att vi är ofta är Mer rädda för det okända eller att "om vi säger sanningen" så skapar det mer olycka än lycka?

kan det vara så att uttrycket "ärlighet vara längst" inte är skapat av en slump. 

Kay Pollak nämner ofta att " ingen människa kan såra dig utan ditt eget medgivande".
Om detta uttryck stämmer borde ingen människa vara rädd för att både se & säga sanningen.



Vi alla måste börja någonstans för att skapa vårt drömliv

Det resan börjar nu




inom dig själv

/ J




" Att Våga TA Klivet "

För det första vill jag tacka alla mina läsare att ni uppskattar mina ord och tror på mig, tack :) , ni är bäst.
Jag tänkte fortsätta prata om ett annat ämne inom området lycka.

Personlig Framgång.

Vi människor älskar garantier. Vi älskar att vi får 3 års nybilsgaranti på Bilen för då slipper vi bry oss om något händer, vi betalar gärna dyra extra pengar på mobilen "i fall vi skulle tappa den", slänger ut tusenlappar på försäkringar år efter år och vi blir nästan glada när något går sönder då vi ändå får laga det "gratis".

Vi "MÅSTE" bara ha våran trygghet och utan vår trygghet, vem är jag då?

Men garantier handlar till en början om något inom oss själva,, om vår rädsla att släppa taget.
För vad händer då? Om vi ser bortom den materiella tryggheten så vill vi även ha garantier och facit i hand på att det kommer gå som vi vill här i livet. 

Vi  tror att bara man gör en förändring så kommer det en stor belöning. Men det är inte riktigt så livet fungerar. Gör vi en förändring så är belöningen i sig att vi gått utanför vår trygghetszon. Resultatet att våga göra det som vi vanligtvis inte vågar medför i sig en belöning iform av glädje eller åtminstoene ett steg närmare den människan vi själva vill vara. 

kan det vara så att om vi strävar efter " att bli trygga i oss själva" så kanske behovet av yttre trygghet och bekräftelse minskar?


En sak är i alla fall säker,  Den stora trösten när vi känner den här rädslan och tveksamheten inför det okända är i alla fall att det är ett vinst-varje- gång lotteri vi deltar i " . " Citat från Karin Nordlander" 

Alla människor som följer sin själ kan aldrig bli förlorare.







/ Johan

Lycka Del 2


Om vi alla sätter oss ner och funderar ( du får självklart stå upp också ;) . när känner vi oss som mest lyckliga? 
Är det när du fått ihop tillräckligt med pengar för att köpa en ny plasma tv eller då tjejen/bästa polaren bjudit över oss på middag?.

Nu antar vi i detta fall att du inte vet någonting alls om middagen. Du stiger in, där står det uppdukat med Tacos som du bara älskar. Lite ljus har tänts och på bordet står kalla öl eller varför inte en god flaska vin?. Efterätt blir det självklart också, äppelpaj och vanlijsås med lite kaffe till och pricken över i:et är att det ligger en hyrfilm inne i soffan och skafferiet är så gott som uppdukat för myskväll med både godis och chips.

Vad är det då som gör att vi blir minst lika glada om inte gladare över den fina middagen?


För mig är svaret enkelt: Tvn kan aldrig ersätta ett fint minne. " det är tanken som räknas" är ett utmärkt exempel på detta. Att din vän/partner tog sig tiden till att göra en fin middag , ägna tid till att göra det mysigt och gott för er båda kommer garanterat skapa ett leende på dina läppar, ett fint minne om inte för livet kanske för stunden :).

En av mina trevliga elever Peter sade häromdagen att
"den lyckligaste studen i hans sons liv var när han fick åka pendeltåg in till Stan eller åka i sin rullstol inne i Skärholmens Centrum ", se den meningen och läs den gärna om och om igen. När han sa detta till mig förmedlade han sådan glädje att jag ryste till.

Otroligt fina ord som jag kommer minnas väldigt länge. Inte bara för orden i sig utan också för hur dumma vi människor kan vara som knappt inser att livets sanna glädje sitter inom oss själva.  

TID

Hur kommer det sig att vi vill fly till varmare breddgrader?, knappast är det för att vi söker det materiella utan snarare att vi vill ha mer TID för oss själva och våra nära och kära. 

När du väl har allt det där samhället säger åt oss att köpa? är vi då fulländade............. !?!?

Kom ihåg, sann glädje kan aldrig köpas, du kan inte ärva lycka, den Enda människan i hela världen som sätter stopp för sina begränsningar är du själv och När du hittar dig själv kan ingen stoppa dig.




Beach 2011, TRÄNINGSTIPS från Coachen !!



Idag blev en lugn träningsdag, tog på mig löpskorna och gick ut och sprang 8km i högt tempo i älvsjöskogen och avslutade allt med att göra 200st situps.

Många är ivriga, många vill bara veta det hemliga receptet på att " få snygga konturer", snygg kropp, bli smal osv,  Så jag tänkte summera lite av mina erfarenheter som PT, tränare och rådgivare inom kosten för alla mina läsare . Här kommer några enkla tips att följa.


När man tränar hårt och intensiv handlar det mycket om att få en som jag brukar kalla det
"Jobbig Jävla Energibalans" i kroppen. Med andra ord ska du förbruka mer energi än du får i dig. Detta behöver inte betyda att du ska gå runt och svälta hela dagen utan snarare att kroppen behöver ligga på en normal energinivå i blodsockret(därav ät var 3e timme).

varför är detta nödvändigt för kroppen då?, Jag menar, om jag fick välja skulle jag också ta en påse chips och dipp till mellis, smälla i mig lite chokladkaka som " efterrätt" till varje måltid och säga varje gång jag äter godis till filmen att " nej nu blir det fan sista gången".

Men att göra detta små förändringar så kommer du för det första må bättre, slippa jobbiga humörsvängningar, inse att godis och så kallade " tomma kalorier" inte är supernödvändigt för kroppen. Tänkt på att chips,bullar,godis osv ger dig väldigt mkt kalorier (kcal) men du får inte mycket energi, tänk efter hur ofta skulle du vilja köra löpträning eller Backträning efter att ha smällt i dig en påse 200gr ostbågar??.


här kommer en summering av vad jag själv anser vara Några av dem bästa tipsen för att gå ner i vikt. !!

nr1: Börja med morgonpromenad alt lätt löpning innan frukosten. Även om du bara kör 10 min i början så är det bättre än inget, försök öka succesivt till 20-30min.


nr2. Mycket aerob träning, dvs träning på hög konditionsnivå. Löpning,Thaiboxning på TMT, powerwalks, Fysträningar, cykling osv är bra exempel på detta. Skppa Maxträning på gymmet då energiintaget är väldigt lågt och det är enkelt att bryta ner musklerna istället för att bygga upp dem. Träning bör ske mellan 2-4ggr/vecka.


nr3. En klassiker " minska kolhydratsintraget" och öka på proteinintaget för att inte tappa muskelmassa. Om du verkligen är fast besluten av att du " måste ha kebabtallriken" ta hellre mer kebab, lite ris till och väldigt mkt sallad och lite sås.


nr4. Tänk på att äta mat med mycket näring i när du väl äter. Grönsaker,Fisk,Frukt,nötter osv är ett bra exempel på detta. Kosttilskott är ofta bra som ett "komplement" då vi människor ofta har en tendens till att vara stessade med maten och inte hinna med.

nr5: har du råd? anlita en Personlig Tränare som fokuserar på just dessa bitar , gå in på www.basictraining.se. Där står mitt nummer  ;)


Hoppas detta hjälper alla ni som någon gång tänkt tanken att " nu är det fan dags att göra något åt detta".

Im out

Johan



Att Välja Glädje för Att Fylla ut vårt Tomrum !?


Precis som Kay Pollack säger, visst kan man välja det. Men är det inte bra mycket enklare att välja olycka? att göra oss själva till offer och mindre än vad vi egentligen är?. För många av oss är det så, för andra inte. Ni förstår några av oss har förstått sig på den där lilla rösten i huvudet som pratar, ibland är det egot, den där personen som i gamla tecknade filmer målats upp som en djävul som inte vill vårat eget bästa för att vi ska växa. Den andra är ängeln ( själen ) som vill att vi ska göra det vi är menade för, som vill att vi ska lyckas, blir storslagna och som vill att vi ska inse vår storhet.

" vad är det vi tror vi kan hitta hos andra människor som vi inte bär inom oss själva" ?.
Ett fantastiskt uttryck som jag hörde av den svenska komikern Johan Ulvesson första gången jag såg den härliga filmen Yrrol för en sisådär 10 år sedan..

och visst är det så, är det inte en egenskap vi avundas så är det något materiellt. Men kan den där plasmateven och iphonen verkligen ersätta Sann Lycka? Visst kan vi alla vara glada men efter några veckor är både den där plasma teven och iphonen lika tråkig som om din bästa kompis skulle säga samma skämt över 10ggr.

Jag tror stenhårt på att vi bara försöker ersätta en tomrum inom oss själva, att vi inbillar oss att
" om jag bara får den där telefonen" eller " om jag bara hade någon" så kommer jag bli lycklig.

Men visst kräver ett förhållande jobb eller hur ? båda måste vara engagerade, ha någon idé var man är på väg och kommunikationen är självklart nr1. Funkar detta ska vi inte glömma att spänningen ska finnas för att inte någon av partnerna ska bli vardaglig eller tråkig. Behövs det jobb för att köpa en plasma tv och iphone? troligtvis inte, men däremot finns det ingen spänning kvar då man lärt sig alla finesser och tv:n väl sitter på väggen.. Då blir det åter igen tråkigt. ..

väldigt mycket jobb är det.... MEN

Om man innan varje stort beslut tar sig en tankeställare, att man gräver lite i tankarna och lyssnar på sin inre röst, där själen har en sida, egot den andra.

Ex " behöver jag verkligen den här telefonen just nu, och kommer den verkligen göra mig gladare? " Egot kommer troligtvis säga " köp köp köp" och om du hittar den andra, dvs själen kommer den säga

" du har en telefon, du behöver inte en till "..

Slutordet är att om du hittar glädjen i dig själv kommer det smitta av sig på andra och du kommer växa som människa, oavsett om du har en partner, en iphone eller en 60 tums PLASMA TV ...

Dags att dra o äta med mina nära o kära.... CIaooooo




GLAD ELLER INTE ;) ????

" TMT, En Stolt tränare som blickar framåt "

Jag vill börja dagens ämne med att säga att jag är oerhört stolt över alla mina Elever på min klubb TMT,
Tullinge Muay Thai, hur ni alla kämpar, krigar, löper, tränar både med styrka,kondition sparring och psyke.
Den 7 Maj åkte vi upp ett gäng tränare och fighters till Sundsvall för Galan " Born to Fight". väl på plats fick vi alla incheckning på hotell, galan var mycket bra arrangerad med ett otroligt jämnt fightcard där vår klubb och fighter var ett av " Main Events "

Jonas mötte 2011 års SM mästare i -71 kg Richardo Gonzalez. Matchen var väldigt jämn men det var Jonas som kämpade in i sista minuten och tog hem segern. En skön vinst  både för TMT men särskilt för Jonas som på sin senaste match hade oturen att åka ur SM i en grötig Match mot renyis Fredrik Björnander. 

Åter igen Grattis Jonas!!

Vi Blickar Framåt !!

Nästa Gala bär av till Time To Fight i Mariestad 21 Maj där vi har ett gäng fighters som ställer upp. Själv ska jag till läkaren imorgon för att ta bort stygnen på vänster öra så att jag äntligen kan komma igång med sparringen och troligtvis lite nya matcher ;). 


dagens citat

" du själv formar ditt liv av dina handlingar och beslut "



" Om livet är en frukt vill jag fan äta den "

Jaha då har man som många andra miljoner svenskar nu också skaffat sig en blogg. Jag kommer fokusera på livet, kampen om våra egna känslor , träning, kost och självklart thaiboxning med tips och ideér.

Jag tänkte börja hela denna blogg med ett härligt inlägg om självömkan. Vad är det egentligen? tolkar vi människor det som att OM ingen annan vill tycka synd om oss får vi fan se till att göra det själva, jag menar, om inte polarna vill stötta en har vi ju alltid mor och far  ? Men visst är det så att livet ofta känns mer bittert och tråkigt om vi inte kan se glädjen i de val och beslut som vi har framför oss,...  


Själv har jag den senaste månaden dragits med svullna ben efter ha sparkat in i skenben, trasig trumhinna, fått gå till doktorn och fått ett frikort då jag inte anser att det är " superdupersnyggt" med brottaröron, Spottat ut en tand i bakre delen av käken efter att ha tuggat tugummi, lite blåklockor och öm näsa, ja fan listan är lång...

Summan Av kardemumman är väl den att oavsett om vi känner oss sårbara eller inte så finns det stunder i livet då vi hellre kan välja glädje och lycka istället för tvärtom.




Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0